PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
Kosters Kosters

Kosters
Zoals in vele andere gemeenten wordt het kosterschap in onze gemeente al vele jaren uitgeoefend door vrijwilligers, die dit met veel enthousiasme doen.
De werkzaamheden bestaan voornamelijk op de zondagmorgen, maar ook tijdens de extra diensten zoals de kerstavonddienst, de diensten tijdens kerst, oud en nieuw en op witte donderdag, goede vrijdag en stille zaterdag en kind op schootdiensten, uit praktische zaken om de kerkdiensten zo goed mogelijk te laten verlopen.

Ongeveer een uur vóór aanvang van de kerkdienst wordt in overleg met de predikant en dienstdoende ouderling alles in gereedheid gebracht, zoals het openen van alle deuren, het ontsteken van alle lichten en kaarsen, het controleren van de geluidsinstallatie, het luiden van de klokken een kwartier vóór aan­vang en alles wat er verder in de duidelijke instructie staat aangegeven.

Als koster ben je direct betrokken bij de bij de viering van de diensten.
Dit was ook één van de redenen dat ik mij vele jaren geleden heb aangemeld als koster.

Er wordt per halfjaar door mij een rooster gemaakt in overleg met de kosters, per mail geven zij aan welke data zij verhinderd zijn en daar wordt bij het opstellen van het rooster rekening mee gehouden. In onderling overleg kan er altijd worden geruild.

We zijn nu nog met een team van 8 vrijwilligers, zodoende wordt er  6  -  8 keer per jaar een beroep op je gedaan.

Omdat we in het verleden met een groep van 10  -  12 vrijwilligers waren, doe ik hierbij gelijk een oproep aan gemeenteleden die zich door bovenstaande aangesproken voelen en graag ons team willen versterken, zodat ook het aantal keren per jaar dat je wordt ingezet teruggebracht wordt tot 5  -  6 keer per jaar.

Enthousiaste gemeenteleden, zowel dames als heren, kunnen zich aanmelden bij Evert Makkinga, per mail of telefonisch op nummer 073 – 5236596.
 

terug
 
 

seniorenmiddag
datum en tijdstip 13-12-2018 om 10 00 uur verwarming vanaf 13.00 uur
meer details

cantorij
datum en tijdstip 18-12-2018 om 19.00 uur
meer details

 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.