PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
Kerstengelenproject

Kerstengelenproject
Binnenkort is het Advent, de periode waarin we vooruit kijken naar het licht van kerstmis.

In de komende adventsperiode willen we dit jaar in onze gemeente een kerstengelenproject opzetten. Het idee nemen we over van de Protestantse Gemeente Den Bosch, die het weer van een andere gemeente heeft overgenomen.
Het kerstengelenproject is bedoeld om een beetje licht brengen in de donkere dagen voor kerstmis voor wie aandacht en troost kunnen gebruiken door wie aandacht en troost kunnen geven. Het onverwachte blijde, dat iemand in lastige tijden kan overkomen, daar draait het om.

Wat is de gang van zaken in het project? Op de vier komende adventszondagen, 1, 8, 15 en 22 december brengt een anonieme kerstengel een aardigheidje bij iemand, die door een gemeentelid is voorgedragen.
Dat aardigheidje, dat gebaar, kan een klein cadeautje zijn, een eigen baksel, een tekst, een kaart, iets zelf gemaakts. Het gaat om iets, waarmee weinig geld is gemoeid. De kostbaarheid zit hem in het gebaar. Als je als engel meedoet, bezorg je op de vier adventszondagen dit gebaar bij het adres, dat je krijgt toegewezen.
Ieder die het belangrijk en leuk vindt om iemand te verrassen, die dat kan gebruiken, komt in aanmerking. Jong en oud.
De pastorale raad en Elise Volkers zorgen voor de koppeling van een engel en een adres. Het uitgangspunt is, dat dit zo dicht mogelijk bij elkaar ligt.

We willen jullie nu de volgende vragen stellen:
1. Zou je zelf in de adventsperiode kerstengel willen en kunnen zijn? 
2. Wie komt volgens jou in aanmerking voor een extra lichtpuntje in de adventstijd?

Het aanmeldformulier kun je mailen naar het scribaat of bezorgen in de doos achterin de kerk. De inleverdatum is 22 november.
De pastorale raad (Ds. Dirk-Jan, Elly, Piet en Nelly)
 
lees meer »
 
Privacyverklaring Privacyverklaring
Privacy
Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG) van kracht. Deze geldt ook voor onze kerkelijke gemeente.
In verband hiermee heeft de kerkenraad aan de hand van een model van de PKN een privacyverklaring opgesteld.
Klik hier om de privacyverklaring te downloaden.
 
lees meer »
 
 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.