PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
Trouwen

Trouwen

Als u wilt trouwen en uw huwelijk kerkelijk wilt laten bevestigen, kunt u contact opnemen met ds. Piet Vliegenthart. Voorafgaand zijn er meestal twee gesprekken.

Kijk voor meer specifieke informatie op de website van ds. Piet Vliegenthart.

 

 

Om te voorkomen dat trouwen op de gewenste datum niet meer mogelijk is, is het belangrijk om tijdig contact op te nemen met de predikant en met de beheerder van de kerk.Voor het bespreken van de kerk kunt u terecht bij Er kunnen aan deze kerkelijke huwelijksbevestiging en aan het gebruik van het kerkgebouw kosten verbonden zijn. Zie hiervoor tabel 1 en 2 bij "Ons kerkgebouw -Reserveren". De kerk is financieel voor het grootste deel afhankelijk van de vrijwillige bijdragen van de gemeenteleden. Het is ieder jaar een grote zorg om de kerkelijke eindjes aan elkaar vast te knopen. Daarbij gaat het met name om de kosten die samenhangen met het kerkgebouw en een eigen predikant. 

Voor een kerkelijke huwelijksbevestiging wordt er vanuit gegaan dat van het bruidspaar minstens een van beiden lid is van een kerkelijke gemeente. Indien dat niet een lidmaatschap betreft van onze eigen gemeente, dan geldt in principe de regel dat de verantwoordelijkheid door de kerkenraad van de gemeente waarvan men wel lid is, wordt ingevuld. Dat betekent concreet dat de andere kerkenraad zich in de dienst laat vertegenwoordigen door een ambtsdrager.

Indien gewenst kan in onze kerk ook het burgerlijk huwelijk gesloten worden.

Onderstaand enige foto's om een indruk te geven van de mogelijkheden (met dank aan Tamara en Jelle Meinesz).

 

 

 
 

oecumenische leeskring
datum en tijdstip 29-05-2017 om 20.00 uur
meer details

voorbereiden seniorenmiddag
datum en tijdstip 07-06-2017 om 19.30 uur
meer details

 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.