PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
College van Kerkrentmeesters College van Kerkrentmeesters

Het beheer van het kerkgebouw, de pastorie, de begraafplaats en de zorg voor de ledenadministratie en de financiën zijn verantwoordelijkheden van het College van Kerkrentmeesters.  

Wilt u in contact komen met het CvK klik dan hier

Voor het beleidsplan klik hier

Voor meer informatie over de begraafplaats kunt u contact opnemen met de begraafplaatsbeheerder of telefoonnummer +31639186589.

 
Kosters Kosters
Kosters
Zoals in vele andere gemeenten wordt het kosterschap in onze gemeente al vele jaren uitgeoefend door vrijwilligers, die dit met veel enthousiasme doen.
De werkzaamheden bestaan voornamelijk op de zondagmorgen, maar ook tijdens de extra diensten zoals de kerstavonddienst, de diensten tijdens kerst, oud en nieuw en op witte donderdag, goede vrijdag en stille zaterdag en kind op schootdiensten, uit praktische zaken om de kerkdiensten zo goed mogelijk te laten verlopen.

Ongeveer een uur vóór aanvang van de kerkdienst wordt in overleg met de predikant en dienstdoende ouderling alles in gereedheid gebracht, zoals het openen van alle deuren, het ontsteken van alle lichten en kaarsen, het controleren van de geluidsinstallatie, het luiden van de klokken een kwartier vóór aan­vang en alles wat er verder in de duidelijke instructie staat aangegeven.

Als koster ben je direct betrokken bij de bij de viering van de diensten.
Dit was ook één van de redenen dat ik mij vele jaren geleden heb aangemeld als koster.

Er wordt per halfjaar door mij een rooster gemaakt in overleg met de kosters, per mail geven zij aan welke data zij verhinderd zijn en daar wordt bij het opstellen van het rooster rekening mee gehouden. In onderling overleg kan er altijd worden geruild.

We zijn nu nog met een team van 8 vrijwilligers, zodoende wordt er  6  -  8 keer per jaar een beroep op je gedaan.

Omdat we in het verleden met een groep van 10  -  12 vrijwilligers waren, doe ik hierbij gelijk een oproep aan gemeenteleden die zich door bovenstaande aangesproken voelen en graag ons team willen versterken, zodat ook het aantal keren per jaar dat je wordt ingezet teruggebracht wordt tot 5  -  6 keer per jaar.

Enthousiaste gemeenteleden, zowel dames als heren, kunnen zich aanmelden bij Evert Makkinga, per mail of telefonisch op nummer 073 – 5236596.
 
lees meer »
 
Aktie Kerkbalans Aktie Kerkbalans

In Januari wordt traditioneel de "Aktie Kerkbalans"gehouden. De Aktie Kerkbalans is de belangrijkste inkomstenbron van onze gemeente. Met uw bijdrage kunnen we de predikant, de verwarming, de verlichting van de kerk en het onderhoud van het kerkgebouw betalen. Daarnaast kan het pastoraat, het jeugdwerk etc. bekostigd worden.

lees meer »
 
Ledenadministratie Ledenadministratie

Wij proberen de ledenadministratie zo goed mogelijk bij te houden, maar daar hebben we uw hulp bij nodig!

lees meer »
 
 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.